Opel: a 2012-es modellév újdonságai

A tovább csökkentett fogyasztás és új részletek különböztetik meg a 2012-es modellév Opeljeit. A modell-portfólióban kibővítették az ecoFLEX változatok körét, majd kétszer annyi kapható, mint korábban. Az Opel Start/Stop rendszer a Corsától az Antaráig elérhető.

Tökéletes példa az ecoFLEX és a Start/Stop együttes hatására az Astra ecoFLEX: mindössze 99 g/km a CO2 (3.7 liter gázolaj 100 km-en), amivel ez minden idők legtisztább és leggazdaságosabb Astrája – méghozzá komoly, 96 kW/130 LE teljesítménnyel. A Start/Stop kapható már a Corsa benzinmotorjaihoz is. Az 1.2-es és 1.4-es modellek fogyasztását átlagosan 0.4 literrel csökkenti, a CO2 emissziót pedig 119 g/km-re. Hasonló áll a Meriva 1.3 CDTI-re is: fogyasztása szintén 0.4 literrel mérséklődött, a 109 g/km-es emisszió pedig egyike a kategória legjobbjainak.

 
Még praktikusabb FlexFix kerékpártartó
Előrelépés történt az Opelre jellemző flexibilitás terén is: az ügyes FlexFix bringatartó most már opcionálisan kombinálható a parkolóradarral a Corsában, a Merivában és az ötajtós Astrában. Ez a különleges megoldás elérhető már az Astra Sports Tourerhez is, méghozzá továbbfejlesztett, könnyebben kezelhető és sokoldalúbb kivitelben. További új opció a Corsa és a Meriva levehető vonóhorga.

 
Új szórakoztató-tájékoztató rendszerek a Merivába és az Astrába
Az Insigniával bemutatott új Navi 600 és Navi 900 Europa készülékek kaphatók lesznek a 2012-es Merivába és az Astrába is. Szolgáltatásaik köre messze felülmúlja a CD- vagy DVD-alapú típuselődökét: a teljes térképanyag SD kártyán található, és a térképek az egyéni igényekhez adaptálhatók. Az alapértelmezett érdekes pontokon kívül továbbiak tölthetők le és menthetők el. Praktikus, hogy a navigátor nemcsak a leggyorsabb, illetve legrövidebb útvonalat tudja kidolgozni, hanem a legkisebb fogyasztással járót is. A Navi 900 Europa hangvezérléssel működik, és tartalmaz naplózó funkciót is – külön a magán- és hivatalos utakra.

 
Opel Corsa: Start/Stop a benzinmotorokra is
Tavaly új futóművet és kormányt kapott a Corsa, 2011 elején pedig új arcot, kibővített színválasztékot és különösen kis fogyasztású ecoFLEX modellt, csupán 94 g/km CO2-vel – folyamatosak tehát a fejlesztések, és ezekben nem lesz hiány 2012-ben sem. Kiegészítve az 1.3 CDTI ecoFLEX motorokat (55 kW/75 LE és 70 kW/95 LE), már az 1.2 ecoFLEX (63 kW/85 LE) és az 1.4 ecoFLEX (64 kW/87 LE és 74 kW/100 LE) is kapható már Start/Stoppal, amelyhez erősített akku és önindító, illetve kis gördülési ellenállású 185/65 R 15 gumiabroncs járul. A Start/Stop rendszer nagy előnye, hogy a kombinált ciklus szerinti fogyasztás az 1.2-es motor esetében átlagosan 0.4 literrel csökkenthető, így 5.1 literes értéket produkál. A két, előbb említett 1.4-es motor esetében 5.3 literrel számolhatunk. Városi forgalomban 0.8 literes üzemanyag csökkentést érhetünk el. Ezáltal 119 g/km-re megy le a benzines Corsa CO2 emissziója.

 
Ütős Corsa, szenvedélyes pilótáknak: az OPC Nürburgring Edition
Végre itt van! A komoly sportkocsik rajongóinak egy különleges modellel kedveskedik a 2012-es modellévben az Opel: a Corsa-család új csúcsmodelljével, a Corsa OPC Nürburgring Edition kiadással. A standard Corsa OPC-hez képest az 1.6-os turbómotorú OPC Nürburgring Edition teljesítménye és nyomatéka is nagyobb (155 kW/210 LE 141 kW/192 LE helyett; túltöltéssel 280 Nm 266 Nm helyett). Újonnan kifejlesztett Bilstein futómű, lamellás differenciálzár és Brembo első fék segít a biztos útfogásban. Százra 6.8 másodperc alatt gyorsul az autó (0.4-gyel gyorsabban a standard OPC-nél), csúcssebessége 230 km/óra (225 helyett). Felszerelésébe 18 colos könnyűfém-kerék, két OPC Recaro sportülés és az ülések, illetve a B-oszlopok „Nürburgring” emblémája tartozik. A Corsa OPC Nürburgring Edition németországi áfás ára 27,650 euró lesz.

 
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.