Önvezető módban okozott balesetet a Tesla

A cég elismerte a hibát, de szerintük a tulajdonos is hibázott. A Tesla önvezető módjáról eddig csak pozitív hírek érkeztek, néhány napja azonban egy igen érdekes dolog történt az amerikai Jared Overtonnal.

A KSL beszámolója szerint a férfi egy teherautó pótkocsija mögött parkolt le, majd elment egy megbeszélésre. Amikor azonban visszaért az autójához, azt látta, hogy a kocsi nekiment a pótkocsinak, a szélvédője pedig rendesen betörött. Overton a balesetről értesítette a Teslát is, ahol a szakemberek kiderítették, a naplózott tevékenységek alapján valóban az autó ment neki a pótkocsinak. Mint kiderült, a baleset azért történhetett meg, mert a férfi véletlenül aktiválta az önjáró üzemmódot, így a cég szerint a figyelmetlenségével ő is hibázott. A dolog már csak azért is érdekes, mert bár ilyesmi valóban előfordulhat, a biztonsági megoldásoknak köszönhetően a Teslának meg kellene állnia, ha azt érzékeli, hogy valami, vagy valaki előtte van. Ez esetben azonban nem ez történt. Overton szerint ez azért is nyugtalanító, mert a pótkocsi helyén egy gyerek is állhatott volna.

A baleset kapcsán az is felmerülhet, hogy a gondot az okozta, hogy a rakomány hosszan lelógott a pótkocsiról, ami viszont jóval a motorháztető felett helyezkedett el. Az érzékelők emiatt valószínűleg úgy látták, hogy az akadály még messze van az autótól, így nyugodtan gurulhat előre.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.