Öntisztító akvárium és konyhakert egyben

Az Aquaponics Garden egy elegáns kis öntisztító akvárium, melynek tetején növényeket termeszthetünk. A zárt rendszerben többek között babot, oregánót, vagy spenótot is nevelhetünk.

Az egészben a legjobb az, hogy a növények nem igényelnek öntözést és virágföldet, az akvárium pedig önmagát tisztítja, így nekünk csak a halakat kell etetnünk. De hogyan is működik ez a zseniális kis találmány? A halak „trágyázzák” a vizet, mely a növények számára értékes tápanyagot és baktériumokat tartalmaz. Ezt felpumpálja az akvárium, mely organikus trágyaként szolgál a növényeknek. Virágföldre sincs szükség, minden köveken növekszik, a tápanyag az akváriumból érkezik, mely így cserébe teljesen megtisztul. A termék még nem került kereskedelmi forgalomba, jelenleg az internetes Kickstarter program keretében gyűjtenek a sorozatgyártás megkezdéséhez elegendő tőkét.  A támogatásokból december 15.-ig összesen 100,000 dollárnak (22 millió forintnak) kell összejönnie, hogy megvalósulhasson a projekt.

UPDATE: Örömmel jelentjük, hogy a projekt azóta megvalósult és partner webshopunkból már nagyon kedvező áron meg is tudjátok rendelni. Katt ide!

-

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.