Olvasgasson paksi atomerőmű szerződést – nyilvánosak az iratok

A Paks II. Zrt. közzétette honlapján a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházására vonatkozó fővállalkozói szerződést.

A Atomsztrojexporttal kötött tervezési, beszerzési és kivitelezési szerződésben foglalt megvalósítási megállapodások a projekt teljes életciklusát lefedik. A magyar kormány a projekt “kulcsrakész” megvalósítását várja el, ideértve a VVER-1200-as típusú reaktorok üzembe helyezését, valamennyi szükséges rendszerkiegészítést, illetve a nukleáris üzemanyag leszállítását az első töltethez és az első újratöltéshez – emelték ki. A 110 oldalas angol nyelvű dokumentumból kiderül, hogy a szerződésekre a Svájci Államszövetség jogszabályai irányadók, a szerződést érintő esetleges jogvitában svájci választott bíróság jár el.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.