Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Energiagazdálkodás » Takarékoskodás

Okosmérési mintaprojekthez várják a jelentkezőket

Megjelenés: 2016.02.25., 21:20   Utolsó módosítás: 2016.02.25., 21:20

Okosmérési programja keretében pályázatot hirdet a KOM Központi Okos Mérés Zrt. első körben állami és versenypiaci szereplőknek, amelyek részt vennének partnerként az Intelligens Hálózat mintaprojekt egyéves tesztidőszakában.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: összesen mintegy húszezer mérőt szerelnek fel, ezekből a legtöbb az áramfogyasztást méri, de gáz- és vízmérők is vannak az okos mérők között.

Az önkormányzatoknak, közintézményeknek, irodaházaknak, illetve ipari parkoknak szóló pályázatok a KOM Zrt. honlapján érhetők el. A partnerek jelölik majd ki az eszközök helyét, így kerülhetnek mérők iskolákba, önkormányzati létesítményekbe, a kkv-szektorba vagy a lakossághoz. Az adatgyűjtés a tesztidőszak egyéves időszakában folyik majd.

A mintaprojekt célja olyan mérési infrastruktúra kialakítása és tesztelése, amely hozzájárulhat az energiarendszer modernizálásához, a felhasználók energiahatékonyságának és takarékosságának növeléséhez, valamint a rendszerszabályozási problémák kezeléséhez és a rendszerszintű veszteségek csökkentéséhez - írják a közleményben.

A KOM Központi Okos Mérés Zrt. a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, amelynek legfőbb feladata a központi intelligens hálózati mintaprojekt megvalósítása. Erre a magyar állam által benyújtott és az Európai Bizottság által jóváhagyott nemzeti terv részeként kerül sor, finanszírozása a derogációs kvótakiosztásból származó támogatásból történik.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 31. szerda
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

1999-ben 14 millió fát vágtak ki csak azért, hogy azokból 10 milliárd papír-bevásárló zacskót készítsenek

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés