Ökológiai lábnyom minden fuvarhoz

A System Alliance Europe mostantól kiszámolja a hálózatán belül szállított valamennyi küldemény CO2-kibocsátását. A napi szinten aktualizált értékek megtekinthetők a CargoTrack-ben, a System Alliance Europe küldeménykövető rendszerében.

A System Alliance Europe mostantól kiszámolja a hálózatán belül szállított valamennyi küldemény CO2-kibocsátását. A napi szinten aktualizált értékek megtekinthetők a CargoTrack-ben, a System Alliance Europe küldeménykövető rendszerében. A partnervállalatok küldeményeik CO2-kibocsátási értékeit hamarosan a küldemény státusza alapján is lekérdezhetik, írja az elelmiszer.hu.

Fentiekkel összhangban a Gebrüder Weiss mind a 162 kirendeltségénél CO2-kalkulátort helyezett üzembe, így lehetővé válik ügyfeleik számára, hogy tájékozódjanak küldeményeik ökológiai lábnyomáról. A szállítmányozási és logisztikai vállalat ügyfelei adatlapon kapnak tájékoztatást a küldeményeikkel kapcsolatba hozható szén-dioxid kibocsájtásról. A kapott értékek a szállítási rendszer fenntarthatóságának mérhető alapját képezi. Így bizonyítottá válik, mi érhető el a klímavédelem területén a Gebrüder Weiss “zöld logisztika” koncepciójával.

A CO2-kibocsátás számítása a DIN.EN 16258:2011 európai szabvány szerint történik. A CO2-értékeket az IVE mbH EcoTransIT szoftverének segítségével állapítják meg. A számítás alapja a küldemény tényleges súlya a gyűjtőszállítmányok fuvarlistáján szereplő adatok alapján. A számítás során figyelembe veszik a pontos szállítási távolságot is, amelyet a feladó és a címzett címe, valamint az átrakási pontok alapján számítanak ki.

“A szállítás szakaszokra történő felosztása garantálja az adatok lehető legpontosabb kiszámítását, hiszen mérhető beszállításra, főfutamra és kiszállításra is. Ezen felül a kikötőkön keresztüli szállítást is figyelembe vesszük,” mondja Uwe Meyer, a System Alliance Europe ügyvezetője.

Az ökológiai és ökonómiai egyensúlyra való törekvés előnyeit a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyfelei is élvezhetik. A CO2-kalkulátor segítségével egyértelműen számszerűsíthető az áruforgalom emissziója, valamint a fejlesztések is láthatóvá tehetőek. A vállalat törekvése, hogy minden gazdaságilag és ökológiailag ésszerű eszközt megragadjon annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egészséges környezethez.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.