Ökofenntartható villamos hálózat Capri szigetének

Történelmi jelentőségű műszaki munkálatok kezdődtek a Nápolyi-öbölben. Capri szigetét első ízben kötik össze a szárazfölddel egy 30 kilométer hosszú, 150 kV-os tengeralatti elektromos kábelrendszerrel.

Az összekapcsolást a legnagyobb olasz áramelosztó cég, a Terna végzi az Insula (sziget) – terv keretében. A „kék szigetet” tiszta energiából származó elektromos árammal látják el. A Capri és a Campania tartománybeli Torre Annunziata között vezeték nem csupán biztonságossá teszi a sziget áramellátását, különösen a nyári időszakban, amikor turisták ezrei özönölnek a festői szépségű szigetre, hanem olcsóbb is lesz Capri áramszolgáltatása. Jelenleg ugyanis a sziget két településének villanyszámlái az országos átlag ötszörösét érik el. A vezeték kiépítését és az országos hálózatba való bekapcsolását a Terna mintegy 150 millió eurós költségvetésből valósítja meg, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.