Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Obama több mint 9000 gallon üzemanyagot égetett el a Föld napján

Obama több mint 9000 gallon üzemanyagot égetett el a Föld napján

Nem kevesebb mint 9000 gallon (34 ezer liter) üzemanyagot égetett el az amerikai elnöki repülőgép és helikopter a Föld napján; Barack Obama Iowa államba utazott, hogy az energiatakarékosságról és az alternatív energiaforrások fontosságáról tartson beszédet – számolt be csütörtökön a CBS televízió.

Az iowai utazáshoz Obama kétszer ült az Air Force One-ra, az elnöki különrepülőre és négyszer vette igénybe a Marine One-t, a helikoptert.

Az Air Force One egy négyhajtóműves Boeing 747-es, amely mérföldenként öt gallon üzemanyagot éget el. A Washington és Des Moines közötti 895 mérföldes út megtételéhez oda-vissza 8950 gallon üzemanyagra volt szükség.

A VH-3D típusú elnöki helikopternek a Föld napján 166 gallon kellett Obama szállításához; az elnök a Fehér Ház és az Andrews légi támaszpont, valamint a Des Moines-i Nemzetközi Repülőtér és beszédének helyszíne, Newton városa között közlekedett vele.

A CBS az üzemanyag-fogyasztásba azt az autókonvojt már bele sem kalkulálta, amelyik Obamát Newtonban a helikoptertől a szónoklat helyszínére, a Trinity Structural Towers Manufacturing Plant szélturbinagyárhoz szállította.

Obama a gyárban arról beszélt, hogy az energiafeltárás új korszaka köszönt Amerikára, az alternatív és megújuló energiaforrások nagyobb használatára van szükség. Bejelentette, hogy a kormány hosszú távú bérletbe kiad szövetségi tulajdonba tartozó tengerparti vízfelületeket olyan projektek megvalósításához, amelyek a szél és az vízáramlatok energiáját hasznosítják.A CBS megjegyezte: Obama elnök 9116 gallon üzemanyagot takaríthatott volna meg, ha a Fehér Házban teszi meg a bejelentést, igaz, Washingtonban nem gyártanak szélturbinákat.

Ajánlott tartalom

Tudta? Az energiahatékony épületek gyorsabban eladhatók!

Bár a jövőre életbe lépő energiahatékonysági szigorítások kissé bonyolultabbá tehetik a hitelfelvételi folyamatokat, az ingatlanközvetítői tapasztalatok alapján a korszerűen megépített társasházi lakásokat és házakat drágábban, és az átlagoshoz képest fele annyi idő alatt lehet értékesíteni.

Nincs hozzászólás

  1. ő sem váltja meg a világot… ennyyi

  2. De azért Amerikában jobban támogatják az alternatív energiákat!!