Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Nyomtatható solar panel

forrás: energiainfo.hu
Megjelenés: 2016.01.29., 15:01   Utolsó módosítás: 2016.01.29., 15:01

Az energiainpari innováció egyik meghatározó iránya, hogyan lehet minél egyszerűbben, minél sokoldalúbb és ahtékony solar paneleket előállítani.

Az egyik fontos fejlesztési irány, az épületek üvegfelületeinek az energiatermelésben történő hasznosítása, solarfilm bevonat révén. A másik a flexibilitás megteremtése. Ausztrál kutatók öt éve kezdték azt a projektet, amelynek eredméyneként már 2013-ban sikerült papírvékonyságú napelemeket nyomtatniuk, azóta ezek hatékonyságámnak javításán dolgoznak.

A solarcellák nyomtatása ma már nem okoz gondot, ennek a technológiai késznek tekinthető, azonban az így előállított felületek hatékonysága még elmarad a hagyomáynos solar panelekétől. A megoldás előnye az ausztrál szakemberek szeriint, hogy egyenesen a építőanyagoaktba, üvegbe, vagy a tetőcserepekbe tudják nyomtatni az energiatermelő egységeket, vagyis akár egy irodaház teljes felülete solar panelként is szolgálhat működhet a jövőben. Ez forradalmasítaná eéemzők szerint a napenergia hasznosítást, ha sikerül legalább a hagymányos solar panelek hatékonyságát megközelíteni a tudósoknak. A napelemek nyomtatása egyébként hasonló a műanyag bankjegyek előállításához.

forrás: energiainfo.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 30. kedd
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Magyarország műszakilag hasznosítható vízerő-potenciálja kb. 1000 MW, amely természetesen több mint az optimálisan hasznosítható energia.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés