Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Nyilvánosak lesznek a lomtalanítási időpontok Budapesten
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Nyilvánosak lesznek a lomtalanítási időpontok Budapesten

Nyilvánosságra hozza az idei első félévre vonatkozó lomtalanítási időpontokat a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., annak érdekében, hogy a lakosság előre tudjon tervezni.

A BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. (BVK) hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a széleskörű tájékoztatás érdekében nyilvánosak lesznek a lomtalanítási időpontok. Az FKF jelenleg hírlevélben, értesítőlevélben, továbbá társasházak esetében plakáton is tájékoztatja a fővárosi lakosokat a lomtalanítás rendjéről, illetve a lomok kihelyezésének időpontjáról. Újdonság, hogy hétfőtől a társaság honlapján is elérhetőek lesznek a vonatkozó információk. A társaság Klug Lajost, az FKF vezérigazgatóját idézve azt írta, hogy nem érdemes az időpontokat titokban tartani, hiszen a lomtalanításból élők ezeket úgyis kiderítik; a lakosság pedig a korábbi szűk értesítési határidők miatt nem tudott előre tervezni, például bútorcsere vagy költözés esetén.

Az FKF arra kéri a budapestieket, hogy a tájékoztató anyagokban leírtak szerint, s kizárólag a megjelölt napokon helyezzék ki feleslegessé vált holmijaikat, hogy elkerülhető legyen a rendetlenség az utcákon. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a lomtalanítás a kerületenkénti, évi egyszeri rendszerben előreláthatólag az idén valósul meg utoljára, az új hulladékgazdálkodási törvény tervezetében szerepel a házhoz menő lomtalanítás bevezetése. A közterület-fenntartó telefonos megrendelés alapján működő rendszer bevezetését tervezi, ami azt jelenti, hogy a budapesti lakosok, társasházak esetében közös megegyezés alapján döntenek majd a lomelszállítás időpontjáról – olvasható a közleményben.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.