Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Nyár közepén “robbanhat a szemétbomba” az uniós szigor miatt

Nyár közepén “robbanhat a szemétbomba” az uniós szigor miatt

Nyár közepén “robbanhat a szemétbomba”, július 16-ig ugyanis be kell zárni azokat a hulladéklerakókat, amelyek nem felelnek meg az uniós követelményeknek

Szakemberek szerint a műszakilag nem megfelelő szeméttelepek bezárása jelentős problémákat fog okozni, ezért végső időpont ide vagy oda, Brüsszelben a határidő kitolását kellene kérni.

A meglévő lerakók bezárása miatt a lakossági hulladékkezelési díjakat jelentősen növelheti, hogy távolabbra kell szállítani a szemetet.

Az uniós követelményeknek Somogyban három hulladéklerakó felel meg: a marcali, a kaposvári és a kaposmérői. A Kapos menti és a Mecsek-Dráva-projekt – még csak pályázati szakaszban van. A dél-balatoni program keretében bővül az ordacsehi lerakó és épül a somi hulladékkezelő központ, ám a kivitelezési munkák csúsznak. Ha késik a telep átadása, akkor itt válhat a legkiélezettebbé a helyzet – olvasható a megyei napilapban.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.