Nyakunkba zúdul a kánikula

Fokozatosan melegszik majd a héten, a csúcshőmérséklet egy hét múlva már 40 fok körül is alakulhat.

A héten nem valószínű csapadék és fokozatosan melegszik az idő, vasárnap már 40 fok közeli maximumokra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagy részén derült időre lehet számítani, gomolyfelhő-képződés csak északkeleten zavarhatja helyenként a napsütést, de csapadék ott sem lesz. A Tiszántúlon az északias szél gyakran megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 32 Celsius-fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett keleten, északkeleten növekszik meg helyenként erősebben gomolyfelhőzet, és az utóbbi tájakon kialakulhat egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27 és 34 fok között alakulnak, északkeleten lesz hűvösebb.
Szerdán és csütörtökön egyaránt napos idő várható, csapadék nem valószínű. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. Csütörtökön a leghidegebb órákban 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 29-35 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is alapvetően derült, napos, csapadékmentes időre lehet számítani. A minimumhőmérséklet 14 és 21 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 32 és 36 fok között alakulnak.

Szombaton többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható. A Dunántúlon időnként megélénkül a déli szél, másutt általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Vasárnap is alapvetően derült, napos időre lehet számítani, helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de csapadék nem valószínű. Időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A minimumhőmérséklet 16 és 24 fok között alakul, nappal 34-39 fokig emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.