Nukleáris riadóra ébredtek vasárnap Ontarióban

Nukleáris riadóra ébredt vasárnap reggel Kanada Ontario államának 14 millió lakosa, ám kiderült, hogy vaklárma volt a riasztás.

A lakosok egy teljes órán át aggódhattak biztonságukért, ugyanis a mobiltelefonokra küldött riasztást csak fél kilenc után fújta le a hatóság. Az első üzenetben az állt, hogy “incidens történt a pickeringi atomerőműben”, ám hogy miféle, azzal adós maradt a küldő. Bő egy óra elteltével tudatta, hogy téves volt a riasztás, nincs senki és semmi veszélyben, nincs további teendő. Ezt az üzenetet már tévék is adták. Pickering városának polgármestere, Dave Ryan alapos vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy ki és miért hibázott. “Nem lett volna túl jó szombat este elkezdeni nézni a Csernobil-sorozatot” – jegyezte meg twitterüzenetben a CBC tévécsatorna egyik újságírója.

 

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.