Mintegy kétszáz ember vett részt Chilében a hét végén a kerékpárosok jogainak védelmében szervezett első nudista kerékpáros túrán.

Nudista kerékpáros túra a kerékpárosok jogaiért

Mintegy kétszáz ember vett részt Chilében a hét végén a kerékpárosok jogainak védelmében szervezett első nudista kerékpáros túrán.

A tüntetők Santiago utcáin cikáztak, majd az út végére részben vagy egészben megszabadultak ruhadarabjaiktól. A rendőrség közerkölcsbe ütköző cselekedet miatt hét kerékpárost őrizetbe vett, akik az utcán vetkőztek le. A tüntetők a kerékpárosokra az utcán leselkedő veszélyekre akarták felhívni a figyelmet. A drótszamárnak egyre több híve van Santiagóban a chilei főváros légszennyezettsége miatt, amely Sao Pauló-i és mexikóvárosi mellett az egyik legsúlyosabb Latin-Amerikában. Mexikóvárosban is hasonló rendezvényt tartottak a hét végén a városi autós közlekedést bírálva. A mexikói fővárosban immár hatodik alkalommal megtartott nudista kerekezésen ötszázan vettek részt.  A nemzetközi nudista kerékpáros tiltakozó mozgalom Spanyolországból indult el tizenegy évvel ezelőtt.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.