Növekszik az energiahatékonyságra figyelmet fordító cégek aránya

Közel 300 vállalkozást érintő felmérést végzett a Virtuális Erőmű ProgramTM akkreditált auditora.

A 2011 októberében, a vállalkozások energiahatékonyságának segítése érdekében meghirdetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázathoz kis- és középvállalkozásoktól kezdve egészen a multinacionális cégekig csatlakoztak már, amelyek az elismerés mellett szakértői támogatást és hasznos ötleteket is kapnak.A pályázati résztvevőkőn túl az energiahatékonyságért elkötelezett akkreditált vállalati tanácsadók és auditorok működnek együtt a program hitelességéért, sikerességéért. A CERTOP Kft. a program akkreditált auditora az irányítási rendszertanúsítás területén meghatározó szereplője a tanúsítási piacnak. Ügyfelei kiemelten növekvő figyelmet fordítanak az energia hatékony felhasználására. Ezt igazolja a múlt hónapban a  tanúsított ügyfelei körében végzett kutatása.A válaszadó cégek a témát növekvő fontosságúnak ítélték. Eddig 45,6%-uk tett ilyen irányban lépéseket, fejlesztéseket, de a jövőben 71,8% tervezi. A fejlesztések elsődleges területe az épületenergetika köre. Örvendetes tény, hogy a munkaszervezésben, a folyamatok optimalizálásában is látják a cégek a különféle megtakarítási lehetőségeket.

Sokan érdeklődnek az ISO 50001 energiairányítási rendszertanúsítás iránt is.A 2011–ben útjára indított Virtuális Erőmű ProgramTM  szintén  a válaszadók több, mint 70%-ának érdeklődését felkeltette, így az auditor cégnek több éve bizalmat szavazó partnerek nagy eséllyel növelik az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat résztvevői bázisát a jövőben.A szervezetek gondolkodásának fókuszában a felelős energiagazdálkodás éppen úgy szerepel, mint a költségmegtakarítás lehetősége. A témákkal kapcsolatban aktívan keresnek és szereznek be információkat. A Virtuális Erőmű ProgramTM ezen bevált gyakorlatokat (best practice), energiahatékonyság terén elért eredményeket gyűjti össze és tudásbázisként szolgál partnerei számára. A pályázat iránt érdeklődők bővebb információt a Program weboldalán, a www.virtualiseromu.hu oldalon találnak.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.