Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / New York államban 55 parkot és emlékhelyet zárnak be pénzhiány miatt

New York államban 55 parkot és emlékhelyet zárnak be pénzhiány miatt

Az amerikai New York államban 55 parkot és történelmi emlékhelyzet zárnak be pénzhiány miatt – hangzott el az NBC televízió hétfői tudósításában.

A keleti parti szövetségi állam vezetése a súlyos költségvetési gondok miatt már elkezdte a folyamatot: a parki hatóságok lezárják a helyszíneken a parkolókat és az illemhelyeket, az arra tévedő látogatókat pedig kitessékelik.
Az állam a 178 parkból 41-et, a 35 történelmi helyből pedig 14-et kényszerül időlegesen lezárni a közönség elől. David Paterson kormányzó néhány hete közölte, hogy a bezárásokon kívül több helyen csökkenteni fogják a szolgáltatásokat. New York állam jelenleg 9,2 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal küszködik.

Bezárják például a különleges szépségű John Boyd Thacher állami parkot, amely nagyon népszerű az Albany városára nyíló panoráma miatt, és nem lesz látogatható a Hudson-folyó völgyében több olyan történelmi emlékhely sem, amely a függetlenségi háborúhoz és George Washington tábornokhoz, a későbbi elnökhöz kötődik.
A megszorítások miatt idén nem tartják meg a július 4-i tűzijátékot sem a Manhattantól mintegy 50 kilométerre fekvő Long Island-i Jones Beach parkban.

Az NBC megszólaltatta a Parks and Trails New York nevű nonprofit nem állami parkgondozó szervezet elnökét, Robin Dropkint, aki szerint képtelenség, hogy az állam lakóit nem engedik be parkjaikba. Azt mondta, a New York államban élők egy sereg dologra fizetnek adót, de a parkokban kapják vissza ebből a legtöbbet.
Paterson kormányzó 11,3 millió dolláros csökkentést irányzott elő a parkfenntartási költségek terén, de a törvényhozás ezt nem fogadta el. Az ügyben még nem született kompromisszum.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.