Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hidrogén, üzemanyagcella / Német igen a hidrogénautókra
Tudj meg többet: Hidrogén, üzemanyagcella

Német igen a hidrogénautókra

Miután Berlin visszalépett az elektromos autókkal kapcsolatos 2020-as célkitűzésétől (a német kormány egymillió e-kocsival számolt), úgy tűnik, hogy a hidrogén adhat új esélyt a német fenntartható közlekedésnek. (Aiolus News)

Peter Ramsauer szövetségi közlekedési miniszter közös szándéknyilatkozatot tett közzé a Daimlerrel, a Lindével, az Air Products-szal, az Air Liquid-del, valamint a Totallal egy hidrogéntöltő állomás-hálózat létrehozására. Jelenleg Németországban mindössze 14 ilyen töltő állomás létezik. 2015-re a számot 50-re fejlesztenék fel, 40 millió eurós költségvetéssel. A tervek szerint elsősorban a nagyvárosokra koncentrálnák ezeket, továbbá olyan „folyosókat” építenének ki Münchentől Hamburgig, Potsdamtól Aaachenig, amelyekkel gyakorlatilag az országban létrejönne egyfajta hidrogén-hálózat.

Ajánlott tartalom

Kétszázötven elektromos autót kaptak a kórházak

A magyar kormány támogatásával 249 elektromos autót vásárolt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a hazai kórházak számára és folyamatban van a működtetésükhöz szükséges 135 állomásból álló töltőhálózat fejlesztése is - közölte a központ főigazgatója a nyíregyházi kórháznak vásárolt kilenc jármű szerdai átadásán.