Nem zár be a MikulásGyár

Nem zár be a MikulásGyár – tájékoztatta Zsolnai Endre főszervező hétfőn az MTI-t, hozzátéve: “elmentünk és az utolsó filléreimből megvásároltam a szükséges fűtőanyagot”.

A nagy hideg miatt háromszor annyi gázolaj fogyott a MikulásGyárban, mint az előző évben bármikor, ezért a jótékonysági rendezvény fűtési készletei
kimerültek. Mint azt Zsolnai Endre közölte: nem tehette meg a rászorulókkal és a MikulásGyárral szemben, hogy a cégekre hagyatkozzon vagy csodára várjon, ezért saját pénzéből megvásárolta a fűtőanyagot.
A szervezők már nyáron megkeresték a legnagyobb hazai energiaszolgáltató vállalatokat, hogy támogassák a jótékonysági rendezvényt, ám a legtöbb esetben válasz sem érkezett. Ha mégis, akkor többnyire azt közölték, hogy a jótékonysági akció marketingszempontból nem érdekes. Amikor kiderült, hogy fogytán vannak a MikulásGyár készletei, a szervezők felhívták a legnagyobb magyar olajipari cégek egyikét vásárlás céljából, de az kedvezményt sem ajánlott fel az árból.
A MikulásGyár szakmailag és erkölcsileg sikeres, átlátható, nem pénzt gyűjt, azaz semmi érdekes nincsen benne – fogalmazott ironikusan a főszervező.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.