Nem várt ellenfélre akadt a Tesla

A Model S-sel berobbant Tesla úgy gondolta, hogy Európában mással is megvetheti a lábát, ám jött egy nem feltétlen várt fordulat.

A Tesla még májusban jelentette be, hogy akkumulátorokat gyártana a háztartásoknak, és üzleti felhasználóknak abból a célból, hogy a megújuló energiaforrásokból származó elektromosságot legyen hol tárolni, és úgy voltak vele, hogy ezzel kapcsolatosan az elsődleges európai piac Németország. Ez egy teljesen logikus elképzelés, hiszen a németek meglehetősen környezettudatosak, amit nemrégiben a rekordjuk bebizonyított, és nincs is arra utaló jel, hogy ez a jövőben megváltozna, tehát akár valóban jó piac lehet a terület. Ám a Panasonic Corp, ami egyébként a Tesla Motors Inc. Li-ion akkumulátorainak beszállítója, szintén arra a következtetésre jutott, hogy neki is Németország lenne a megfelelő célpont arra, hogy akksikkal lássa el a háztartásokat. Japánban egyébként a Panasonic ahhoz is hozzájárult, hogy a háztartások 70 százaléka raktároz megújuló energiát, de a cég célja értelemszerűen a 100 százalékos megvalósulás lenne.

forrás: perspective.hu

Ajánlott tartalom

Gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához - tájékoztatta az MTI-t szerdán az Energiaügyi Minisztérium (EM).