Nem tervez Magyarországgal az IKEA: itt a lesújtó üzenet

Hiába kötelezte el magát az IKEA a fenntartható fejlődés mellett, a magyar vásárlóknak – lehet, hogy jó darabig – várniuk kell még a bútorlánc által forgalmazott, és Nagy-Britannia után hamarosan több országban megjelenő napelemes rendszerekre és az ezeket kiegészító egyéb szolgáltatásokra.

“12 országban kezd el az IKEA lakossági napelemeket árusítani” – olvasható az “IKEA Family Magazin” 2016-os, magyar nyelvű számában. És bár a szavakat ízlelgetve azt hihetnénk, hogy hamarosan a hazai áruházak polcain is megjelennek a fotovoltalikus napelemtáblák és kiegészítő berendezéseik (na meg a szakértői tanácsadás, ami szintén van a briteknél), erről szó sincs.

Sőt, a 12 ország is erős túlzás, legalábbis erre utal az IKEA Magyarország lapunk megkeresésére küldött válasza, melyet elvileg a svédországi központban hagytak jóvá: “Az IKEA célja, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek többsége számára, így olyan megoldások biztosítása, amellyel az emberek fenntarthatóbb módon, megújuló energia használatával élhetik életüket.”

Ennek egyik mérföldköve a lakossági napelemek értékesítése, melyek Anglián kívül hamarosan Hollandiában és Svájcban is elérhetőek lesznek. A magyarországi értékesítésről, a hazai árakról azonban egyelőre nem tudunk bővebb információval szolgálni. Fontos hangsúlyozni, hogy az IKEA folyamatosan nyomon követi a megújuló energia piacot, így kínálva új megoldásokat egyre szélesebb körben a lehető legkedvezőbb áron.

Összefoglalva: hiába kötelezte el magát a svéd bútoróriás a fenntartható fejlődés mellett, jövőképük újabb zászlaját egyelőre nem a magyar családi házak tetőszerkezetére akarják felszögezni (itt fontos megjegyezni, hogy az új, soroksári IKEA az új szellemiség jegyében, fenntartható módon épül). Annak ellenére sem, hogy Magyarország megújuló energiaforrások tekintetében nem szegény ország. Ez viszont csak az érme egyik oldala.

A teljes cikk itt olvasható.

Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

Már több mint 5000 nyertese van a Napenergia Plusz programnak

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.