Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Nem akadt vállalkozó több mint száz település hulladékának elszállítására
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Nem akadt vállalkozó több mint száz település hulladékának elszállítására

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyílt közbeszerzésen keresett vállalkozót 112 település hulladékának elszállítására és feldolgozására; a felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett, de a szolgáltatás zavartalanul folytatódik.

Hegyi Zoltán, a társulás elnöke az MTI érdeklődésére azt közölte: hamarosan kiírják az újabb pályázatot a feladatra, így biztos benne, hogy a törvényi határidő, azaz 2014 vége előtt sikerül kiválasztani az új szolgáltatót. A hétfői Közbeszerzési Értesítőben megjelent ajánlat szerint a nyertes tevékenysége Győr Megyei Jogú Városra és annak környezetében 111 településre terjedt volna ki, Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom- és Veszprém megyében. A feladat a társulás működési területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására, valamint a kialakított települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer eszközeinek, berendezéseinek és létesítményeinek üzemeltetése lett volna, közszolgáltatási szerződés keretében.

Az érintett települések teljes területe 2471 négyzetkilométer, amelyen 109 ezer lakásban 259 ezer ember él. A területről 2012-ben 54 ezer tonna hulladék származott, ebből a vegyes- és a maradék hulladék 15-15 ezer, a bio-hulladék 8 ezer, a szelektív gyűjtő szigeteken keletkezett hulladék (papír, műanyag, üveg és fém) pedig 5 ezer tonna. A hulladékudvarokból további 11 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek be.

Az ajánlatkérő nem közölte az ellenszolgáltatás becsült értékét, de az milliárdos nagyságrendű. Év elejétől csak többségi állami-, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cégek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

Ajánlott tartalom

Újrahasznosítják a fékenergiát a bécsi metróállomásokon

Újrahasznosítják a metrószerelvények fékezési energiáját Bécsben, például az állomásokat is kivilágítják vele.