Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Násznépkorlátozással az ételpazarlás ellen?

Násznépkorlátozással az ételpazarlás ellen?

Násznépkorlátozást fontolgat az indiai kormány, hogy fékezze az ételpazarlást a lakodalmakon.

Indiában az esküvők híresek a túlkapásokról, általában több száz fős a násznép, de akadnak több ezer fős menyegzők is. Az indiai élelmezésügyi minisztérium számításai szerint az ország összes gabonájának és zöldségféléinek 15 százaléka megy veszendőbe lakodalmakon és más társasági rendezvényeken. Mindezért a kormány fontolóra vette, hogy ismét bevezeti azt a vendégszám-korlátozó rendelkezést, amely fél évszázada született élelemszűke okán.
“Jelenleg nincs hiány élelmiszerben, de a pazarlás tetemes. Hiszünk benne, hogy sikerül ennivalót megőrizni a rászorulók számára azzal, hogy korlátozzuk a fényűző eseményeken a pocsékolást” – mondta K. V. Thomas indiai élelmezésügyi miniszter.

Ajánlott tartalom

Jövőre betiltják Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat

Nyolc pontból áll a Klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelynek intézkedései megfelelnek a klímapolitika három elvárásának, miszerint hozzájárulnak a károsanyag kibocsátás csökkentéséhez, alkalmazkodást jelentenek az éghajlatváltozáshoz, valamint szerepük van a szemléletformálásban - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.