hirdetes
Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napokon belül rendelhető a Tesla féle napelemes tetőcserép
Tudj meg többet: Napenergia

Napokon belül rendelhető a Tesla féle napelemes tetőcserép

A napelemes tetőcserép és a falra szerelhető, nagy kapacitású akkumulátor segítségével akkor is ingyenáramhoz jutna a háztartás, ha történetesen nem sütne a nap.

Tavaly októberben mutatta be Elon Musk annak a rendszernek az utolsó darabját, amivel a háztartások szinte teljes mértékben maguk állíthatják elő és tárolhatják is a számukra szükséges elektromos áramot. A Tesla által fejlesztett tetőcserép nagy újítása, hogy integrálva tartalmazza a napelemet, így nincs szükség külön panelek felszerelésére.
Azóta viszont nagy volt a csönd a Tesla-cserépről, de csak nemrég Elon Musk az egyik twittere követője kérdésére reagálva elárulta, már áprilisban elkezdik felvenni a rendeléseket. Azaz már csak napok lehetnek hátra.
Azzal, hogy a Tesla a napelemes tetővel és a házi akkumulátorral komplett rendszert kínál, ismét csak úttörő lehet a piacon, és végre, tényleg végre a helyére kerülhet az áramszámla-csökkentés utolsó darabja is, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

Napelemek telepítése előtt miket érdemes ellenőrizni?

Miután megszületik az elhatározás, hogy napelemes rendszert szeretnénk telepíteni épületünk tetejére érdemes pár dolgot körültekintően megvizsgálni az ingatlannal kapcsolatban, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy egyáltalán alkalmas-e a szerkezet befogadására.