Napkollektort kap a tiszafüredi mentőállomás

Fejlesztik a mentőállomásokat a Tisza-tó térségében, az uniós támogatással megvalósuló beruházások során Tiszafüreden és Kunhegyesen is napkollektorok kerülnek a mentőállomások épületére. Kiegészítik a hőszigetelést és új nyílászárókat építenek be.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje elmondta: a Tisza-tó délkeleti részének mentőellátását a kunhegyesi és a tiszafüredi mentőállomások végzik, amelyek egy országos, 10,94 milliárd forintos keretösszegű beruházássorozat részeként nyárra megújulnak.

A beruházások célja az ellátás biztonságának növelése, a mentők munkájának gyorsítása és a munkakörülmények javítása – mondta Kardos József.

Tiszafüreden új motorikus garázskapukat építenek be és a gépkocsitároló is bővül, kiegészül a hőszigetelés és napkollektorok kerülnek az épületre.

Kunhegyesen hasonló fejlesztések valósulnak meg: teljes mértékben felújítják az épületet, beépítik az új motorikus garázskapukat és kertkaput, bővül a gépkocsitároló, korszerű nyílászárókat szerelnek be, és napkollektorokat helyeznek az épületre.

A mentőtiszt kitért arra, hogy az elmúlt években mindkét mentőállomás az elsők között kapott a korszerűen felszerelt, klimatizált mentőautókból. Emellett Tiszafüreden egy 24 órás esetkocsi, míg Kunhegyesen egy 24 órás kiemelt mentőkocsi és egy hétköznaponként 12 órában futó mentőgépkocsi segíti a mentést.

Míg Tiszafüred mentőellátását a helyi mentőállomás kocsijaival biztosítják, a Tisza-tó másik idegenforgalmi központjában, Abádszalókon és térségében a településtől tizennégy kilométerre lévő kunhegyesi mentőállomás autóival látják el ezt a feladatot – mondta Kardos József.

A tiszafüredi állomás Tiszafüreden kívül még öt kisebb közeli település 23 ezer lakosát látja el, szükség esetén Egyek és Kunhegyes mentőállomása segít. A kunhegyesi mentőállomás Kunhegyesen kívül még öt kisebb közeli település 23 700 lakosát látja el, ha szükséges, Tiszafüred, Karcag és Törökszentmiklós mentőautói segítenek a mentésben.

Ajánlott tartalom

Már több mint 5000 nyertese van a Napenergia Plusz programnak

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.