Naperőművet terveznek Bábolnán

Bábolnán egy megawatt teljesítményű naperőművet tervez a BIL-park Kft. – erről tájékoztatta a város képviselő-testületének tagjait a polgármester.

Horváth Klára a társaság levelének ismertetése során elmondta, hogy a BIL-Park a birtokában lévő 240 hektárból 200 hektárt elad, a maradék negyven hektár egy részén tervezi a naperőművet, amelyre már a szakhatósági engedélyeket beadta. A polgármesteri hivatal információs tábláján kifüggesztett dokumentum szerint két magánszemély Farkas Sándor és Bujáki Gábor arról tájékoztatja az önkormányzatot, hogy a birtokában lévő közel 200 hektárt 240 millió forintért értékesíti. A föld annak a 240 hektárnak a része, amelyet mely a BIL-park kezel, és amelyet korábban 227 millió forintért vettek meg az államtól a magánszemélyek.
A tájékoztató adatai szerint a szántóként értékesíteni kívánt földre összesen közel öt milliárd forint jelzálog van bejegyezve, ebből három milliárd forint a BIL-park Kft-é.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.