Így lehet a régi naperőmű ismét jövedelmező

A régebbi naperőművek nem mindig felelnek meg az aktuális előírásoknak.

Az SMA Solar Technology AG ezért kínál egy világszerte elérhető korszerűsítési csomagot. Az ajánlat segítségével a létesítmények üzembiztosabbá és korszerűbbé tehetők. A csomag neve SMA Repowering és tartalmazza a legújabb hardvereket, a korszerű szoftvereket és karbantartási szolgáltatásokat. Az üzemeltetők és a befektetők így profitálhatnak a modern technológiákból és a további működési lehetőségekből. A korszerűsítéseknek köszönhetően jelentősen javítani lehet a létesítmények üzembiztonságán és teljesítményén. Ehhez a naperőműveket energiamenedzselési funkciókkal látják el, bekötik azokat az energiakereskedelembe és a módosítások után megfelelnek a legújabb kiberbiztonsági szabványoknak is. A professzionális módon korszerűsített naperőművek élettartama jelentős mértékben megnövelhető. Ezzel párhuzamosan elkerülhetővé válnak az elavult komponensek szervizelési költségei és az is, hogy veszítsenek a teljesítményükből.

Boris Wolff, az SMA Solar Technology AG alelnöke kijelentette, hogy az elmúlt években a naperőművek területén a technológia rendkívül gyorsan fejlődött. Az elmúlt két esztendőben egyre inkább azt figyelték meg, hogy különösen a régi naperőművek már nem felelnek meg a korszerű és jövőképes energiatermelés követelményeinek. Ez a dolog a rossz minőségre, az elavult technológiákra, a nem megfelelő karbantartásra vagy a hiányzó pótalkatrészekre volt visszavezethető. Emellett gyakran az is problémát jelent, hogy számos gyártó kivonul a piacról. Ráadásul a megváltozott keretfeltételek miatt további üzleti modellek jönnek létre, de az azokban rejlő lehetőségek a telepített technológiákkal nem aknázhatók ki.

Az SMA Solar Technology AG a korszerűsítő csomagot választó cégek számára külön szakértőket biztosít, akik gondoskodnak arról, hogy az új komponenseket, szolgáltatásokat és szoftvereket az adott rendszerhez igazítsák. Továbbá figyelembe veszik az egyes országokra jellemző követelményeket és a helyi viszonyokat is.

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.