Naperőmű a Hyundai-gyár tetején

A Hyuandai Motor Company bejelentette, hogy egy nagy naperőművet szerel a Dél-Koreai keleti partján fekvő aszani gyárának tetejére. A cél kettős: segíteni a megújuló energiák terjedését és csökkenteni a globális felmelegedést. A legnagyobb dél-koreai áramszolgáltató (KEPCO) vásárolja meg a napelemek által termelt energiát, és vállalta annak elosztását is a környéken.

A 10 MW-os napelemes rendszerrel egy 213 ezer m2 –nyi területet fednek be, a teljes felületnek mintegy 68%-át. A létesítmény várhatóan 11,5 millió kWh villamos energiát termel évente, amely 3200 család szükségleteit elégítheti ki. Egy hasonló teljesítményű, hagyományos hőerőmű 5600 tonna széndioxidot bocsát ki. A napelemek ezzel szemben olyan jótékony hatást fejtenek ki, mintha 1.120 000 fenyőfát ültettek volna, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.