Napenergiával működő játékok karácsonyra

A napenergiát manapság széleskörűen hasznosítják, és most a játékok piacán is megjelent.

Ezek a játékok mostanában rendkívül népszerűek a gyerekek körében. Ráadásul olcsóbbak és tartósabbak a sima társaiknál. Elemeket sem kell többé vásárolnunk, ugyanis ezek a játékok csak napenergiát használnak. Természetesen az is fontos, hogy ezek használatával a gyerekek megtanulhatják a megújuló energiák fontosságát. Összeszedtünk 5 darab építős játékot, melyek biztos elnyerik majd a gyerkőcök tetszését.

 
1. Napenergiával működő helikopter készlet
Nincs olyan gyerek aki nem játszana szívesen helikopterekkel. Ez a napenergiával működő helikopter elég klasszul néz ki, és az összerakása sem nehéz. Csak az útmutatót kell követni és nem lesz probléma. Egyedül ragasztót kell szerezni hozzá, a többit már megoldja a gép, mely napenergiát használ. Körülbelül 5000 forintért lehet hozzájutni ehhez a helikopterhez.

 
2. Physics Solar Workshop
Ez egy olyan készlet, melynek célja, hogy megtanítsa a gyerekeknek a napenergiával működő akkumulátorok hatékonyságát. A készletből 12 féle játékot lehet összerakni. Ennek segítségével kialakulhat a gyerekekben némi érdeklődés a tudományok és a műszaki ismeretek iránt, melyet majd a későbbiekben hasznosíthatnak. A készletből lehet építeni teherautót, repülőt, traktort, és autót is többek között. Természetesen mind napenergiával működik. A készletet körülbelül 10.000 forintnyi dollárért lehet beszerezni.

a játék
3. Solarion Demolition Chargers
Az ipari gépek is a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak, főleg ha napenergiával működnek. A készletben lévő játékok különböző hangokat adnak ki, és mindegyik más dolgot tud csinálni. Aratásra vagy fúrásra használhatóak például. A 113 darabból álló szett segítségével akár a saját ötleteinket is megépíthetjük. Körülbelül 5000 forintba kerül a készlet.

a játék
4. Solairon Ultimate Builder
A Solarion Ultimate Builder egy továbbfejlesztett verziója a Demolition Chargersnek. Több, mint 500 darab áll rendelkezésünkre az építéshez. Összerakhatunk traktorokat, autókat, és még számtalan klassz játékot. Online lehet megrendelni a készletet körülbelül 10.000 forintért.

a játék
5. Solar Science Lab
Ez a készlet azoknak a gyerekeknek szól, akik szeretnek tudományos anyagokkal játszani, és érdeklődnek a különböző technológiák iránt. A Solar Science Lab segítségével 30 féle napenergiával kapcsolatos dolgot csinálhatunk. Csak egy kis megértést és koncentrációt igényel. A szettben többek között található egy elektromos motor, egy tükör, és egy reflektor. Körülbelül 5000 forintért lehet online megrendelni a készletet. Ha nem is éppen ezek közül választunk csemeténknek vagy magunknak karácsonyra ajándékot, de akkor is tartsuk szem előtt vásárlásainknál a környezetbarát és zöld eszménket.

a játék

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki a hatékony napelemes invertereket kereste

A Kínában Aiswei néven működő Solplanet más országokban, köztük Ausztrliáiában is jelen van.