Korszerűsítették és átépítették a ceglédi Deák téri bölcsődét, a 24 férőhellyel bővült, akadálymentes intézmény energiaellátását napkollektorok és napelemek segítik - tájékoztatta a Pest megyei város önkormányzata az MTI-t.

Napenergiát is használó bölcsődét adtak át Cegléden

Korszerűsítették és átépítették a ceglédi Deák téri bölcsődét, a 24 férőhellyel bővült, akadálymentes intézmény energiaellátását napkollektorok és napelemek segítik – tájékoztatta a Pest megyei város önkormányzata az MTI-t.

Közlésük szerint a beruházásra 145 millió forintot nyertek uniós pályázaton, ezt az összeget 16 millió forint önerővel kiegészítve teremtették elő a projekt fedezetét. A teljes körűen felújított ingatlanban egy 50 négyzetméteres új gyermekszobát, és hozzá tartozó kiszolgáló egységeket alakítottak ki, átépítették és új eszközökkel szerelték fel a konyhát, korszerűsítették a játszóudvart. Kicserélték az épület nyílászáróit, hőszigetelték a homlokzatot, a tetőre pedig napkollektorokat és napelemeket szereltek, amelyek zöldenergiával látják el az intézményt. A modernizált bölcsődében egy sószoba is helyet kapott, ami különösen az asztmás és kruppos gyerekeknek nagy segítség. Az ingatlant teljes egészében akadálymentesítették, a látássérültek tájékozódását pedig az erre a célra kialakított vezetősávok és braille-írásos feliratok könnyítik – közölte Cegléd önkormányzata.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.