Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Napenergiát hasznosító mozgásérzékelő lámpa

forrás: ecolife.blog.hu
Megjelenés: 2016.03.11., 10:46   Utolsó módosítás: 2016.03.11., 10:46

Egy fényforrás, mely hónapokig világít egyszeri felöltéssel? Lehetséges! A Felmark terveződuója által megálmodott lámpa minden képzeletet felülmúl.

Az Ellum Solar elnevezésű fényforrás egy intelligens, napenergiával működő LED-lámpa. Mozgás-szenzorokkal van felszerelve, ennek köszönhetően a lámpa képes érzékelni bárki jelenlétét, és fényt biztosítani a sötétben. Ez a szenzor akár 4,5 méter távolságban is érzékeli a mozgást. Kitűnő megoldás lehet minden háztartásban, hiszen segíti a biztonságos tájékozódást.

Az Ellum különlegessége, hogy mindössze egyetlen nap töltéssel akár 6 hónapig is üzemel! Az eszköz a napenergiát elraktározza, s amikor szükség van rá és mozgást érzékel, akkor világít. Egyébként különféle módokon tudjuk még üzemeltetni: sötétben csak akkor világít, ha a közelben mozgást érzékel; magától világít, de a fényerőt mi állítjuk be; csak akkor kapcsol be a fény, hogyha megérintjük a készüléket.

Egy apró töltöttségjelző lámpa jelzi, hogy mennyi energia van még az Ellumban. Nagy előnye, hogy bármikor bárhová magunkkal vihetjük, hiszen nem helyhez kötött, nincsenek felesleges kábelek, melyek megnehezítenék a fényforrás elhelyezését.

-

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 25. csütörtök
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Ha fürdés helyett zuhanyozol, akár több száz liter vizet spórolhatsz havi szinten.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés