hirdetes
Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Napenergiát hasznosító mozgásérzékelő lámpa
Tudj meg többet: Napenergia

Napenergiát hasznosító mozgásérzékelő lámpa

Egy fényforrás, mely hónapokig világít egyszeri felöltéssel? Lehetséges! A Felmark terveződuója által megálmodott lámpa minden képzeletet felülmúl.

Az Ellum Solar elnevezésű fényforrás egy intelligens, napenergiával működő LED-lámpa. Mozgás-szenzorokkal van felszerelve, ennek köszönhetően a lámpa képes érzékelni bárki jelenlétét, és fényt biztosítani a sötétben. Ez a szenzor akár 4,5 méter távolságban is érzékeli a mozgást. Kitűnő megoldás lehet minden háztartásban, hiszen segíti a biztonságos tájékozódást.

Az Ellum különlegessége, hogy mindössze egyetlen nap töltéssel akár 6 hónapig is üzemel! Az eszköz a napenergiát elraktározza, s amikor szükség van rá és mozgást érzékel, akkor világít. Egyébként különféle módokon tudjuk még üzemeltetni: sötétben csak akkor világít, ha a közelben mozgást érzékel; magától világít, de a fényerőt mi állítjuk be; csak akkor kapcsol be a fény, hogyha megérintjük a készüléket.

Egy apró töltöttségjelző lámpa jelzi, hogy mennyi energia van még az Ellumban. Nagy előnye, hogy bármikor bárhová magunkkal vihetjük, hiszen nem helyhez kötött, nincsenek felesleges kábelek, melyek megnehezítenék a fényforrás elhelyezését.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Napelemek hatékonysága javulhat ezzel az eljárással

Spanyol kutatók fedezték fel azt az anyagot, amelynek segítségével sugárzó hűtést és öntisztulást remélnek elérni olyan eszközöknél, amelyek üzem közben kritikus hőmérsékletre hevülhetnek, például a napelem panelek.