Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Napenergiából vizsgáztak Makón

forrás: promenad.hu
Megjelenés: 2016.02.25., 23:15   Utolsó módosítás: 2016.02.25., 23:17

Megújuló zöldenergia ismeretből, valamint az ehhez kapcsolódó napkollektorok szereléséből tartottak vizsgát vasárnap Makón. Az ország különböző részéről érkezett az a tizennyolc hallgató, akiknek többek között Toldi János önkormányzati képviselő adta át az oklevelüket.

Folyamatosan keresik a szakemberek azokat a lehetőségeket, melyekkel ki lehet váltani az olajat, a gázt vagy az elekromos áramot. Ilyen alternatív megoldás például a napenergia. Magyarországon is egyre népszerűbb, annyira, hogy folyamatosan képezik azokat, akik ezzel kívánnak a jövőben foglalkozni. A Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség Makón tartott oktatást, melyen 18-an vettek részt az ország különböző településeiről. A végzős diákoknak vasárnap adták át az oklevelüket. Toldi János önkormányzati képviselő is gratulált a vizsgáikat sikeresen letevőknek.

- Én már nagyon régóta elkötelezett híve vagyok a megújuló energiának, hiszen ez a jövő - nyilatkozta a továbbképzés házigazdája, a Puszta-Tel Kft. ügyvezető-igazgatója, Puszta Sándor. A természetes úton érkező napfény energiává való átalakítása teljesen környezetbarát, nincs semmi káros mellékhatása. Puszta Sándor egy hotelt is üzemeltet, melynek kicserélték a gázkazánját hőszivattyúra. - Ez a rendszer háromnegyed rész oxigén és egynegyed rész elektromos áram felhasználásával dolgozik, amennyiben napkollektor is párosul hozzá, akkor pedig örökre el lehet felejteni a gáz-, a villany- és a fűtésszámlát - mondta végül Puszta Sándor.

A Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség vizsgabizottságának elnöke, Nagy János előtt kellett a kérdésekre felelniük a végzősöknek. - Ilyen nagy létszámú csoporttal még nem volt dolgom, mint itt Makón, s ahhoz képest, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen hatalmas tudásanyagot kellett befogadniuk, mind a tizennyolcan kiváló eredményt értek el - vette át a szót a mérnök-tanár.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 26. péntek
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Ha alumínium fóliákat helyezel a radiátor mögé, akár évi 600 kg CO2 kibocsátástól óvod meg környezeted.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés