Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Napenergiából vizsgáztak Makón
Tudj meg többet: Napenergia
index

Napenergiából vizsgáztak Makón

Megújuló zöldenergia ismeretből, valamint az ehhez kapcsolódó napkollektorok szereléséből tartottak vizsgát vasárnap Makón. Az ország különböző részéről érkezett az a tizennyolc hallgató, akiknek többek között Toldi János önkormányzati képviselő adta át az oklevelüket.

Folyamatosan keresik a szakemberek azokat a lehetőségeket, melyekkel ki lehet váltani az olajat, a gázt vagy az elekromos áramot. Ilyen alternatív megoldás például a napenergia. Magyarországon is egyre népszerűbb, annyira, hogy folyamatosan képezik azokat, akik ezzel kívánnak a jövőben foglalkozni. A Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség Makón tartott oktatást, melyen 18-an vettek részt az ország különböző településeiről. A végzős diákoknak vasárnap adták át az oklevelüket. Toldi János önkormányzati képviselő is gratulált a vizsgáikat sikeresen letevőknek.

– Én már nagyon régóta elkötelezett híve vagyok a megújuló energiának, hiszen ez a jövő – nyilatkozta a továbbképzés házigazdája, a Puszta-Tel Kft. ügyvezető-igazgatója, Puszta Sándor. A természetes úton érkező napfény energiává való átalakítása teljesen környezetbarát, nincs semmi káros mellékhatása. Puszta Sándor egy hotelt is üzemeltet, melynek kicserélték a gázkazánját hőszivattyúra. – Ez a rendszer háromnegyed rész oxigén és egynegyed rész elektromos áram felhasználásával dolgozik, amennyiben napkollektor is párosul hozzá, akkor pedig örökre el lehet felejteni a gáz-, a villany- és a fűtésszámlát – mondta végül Puszta Sándor.

A Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség vizsgabizottságának elnöke, Nagy János előtt kellett a kérdésekre felelniük a végzősöknek. – Ilyen nagy létszámú csoporttal még nem volt dolgom, mint itt Makón, s ahhoz képest, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen hatalmas tudásanyagot kellett befogadniuk, mind a tizennyolcan kiváló eredményt értek el – vette át a szót a mérnök-tanár.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

index

Napelem, szigetelés – indul a pénzosztás, le ne maradj róla!

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.