Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napelempark épül Kiskunfélegyházán
Tudj meg többet: Napenergia

Napelempark épül Kiskunfélegyházán

Napelemparkot épít Kiskunfélegyházán az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. A társaság a 0,5 MW-os teljesítőképességű napelemparkot egy közel 15 ezer négyzetméteres nagyságú önkormányzati földterületen valósítja meg.

A Bankfalu mellett, a Délibáb utca mögötti területet jelölték ki erre a célra – tájékoztatta lapunkat Alács Miklós, az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályának vezetője. Elmondta, a beruházás elindítása előtt a képviselő-testületnek módosítania kell a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot, mivel ezeket a projektterületeket „Különleges beépítésre nem szánt a kutatás-fejlesztés, a megújuló energiaforrások hasznosításának céljára szolgáló terület” kategóriába kell besorolni. Azt is megtudtuk, hogy a napelempark a munkák befejezése után nem a helyi energiafogyasztást szolgálja ki, hanem a megújuló energiaforrás igénybevételével az MVM Zrt. hálózatába visszatáplálással része lesz az ország több pontjában egyszerre kialakítandó erőmű hálózatnak, írja a baon.hu.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.