Napelemes vásárcsarnok Párizsban

Párizs legnagyobb naperőművét avatta fel Bertrand Delanoë főpolgármester: a 2000 napelemet a francia főváros északi részén fekvő 18. kerületben lévő Halle Pajol tetejére szerelték fel.

Az 1920-as években épített, a közelmúltban restaurált vásárcsarnok, amelyben az üzletek mellett ifjúsági szálloda és könyvtár is nyílik, az első pozitív energiájú építmény, amely egy sűrűn lakott város közepén áll. A napelemek, amelyeket már március végén bekapcsoltak a párizsi hálózatba, 3500 m2 – t foglalnak el. Évi 400 ezer kWh teljesítményükkel a csarnok valamennyi elektromos berendezésének fogyasztását biztosítják. A bretagne-i ArmorGreen által épített naperőmű létrehozásának költsége 1,6 millió euró volt, Párizs városa (55%) Ile-de-France tartomány (10%), valamint a SEMAEST cég (35%) finanszírozta, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.