Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Napelemes töltőállomás a Toyotától
Tudj meg többet: Elektromos autó

Napelemes töltőállomás a Toyotától

Már csak idő kérdése volt, hogy a Toyota mikor áll elő egy olyan megújuló energiát használó autó töltőállomással, amivel letaglózza az alternatív energiaipar piacát.

E tekintetben nem okoztak csalódást, hiszen a Tokyo Motor elShow 2009- es rendezvényen be is mutatták legújabb fejlesztésüket a napenergiával működő elektromos autó töltőállomásukat.

A Toyota napelemes töltője kísértetiesen olyasvalamire hasonlít, amit leginkább egy tudományos fantasztikus filmben tudnák elképzelni, de ez ne tévesszen meg senkit. Működését tekintve napkollektorok segítségével gyűjti be a napfényt és ezt egy akkumulátorba gyűjti össze és tárolja el, amit később az autó feltöltésére és áramoltatására használ. Ez egy újabb olyan találmány, ami a zöldebb életmód és jövő felé visz minket hétköznapi megoldások segítségével.

Az árról jelenleg még nincsenek információk, de az biztosnak látszik, hogy 2010- ben már bárki megvásárolhatja magának. Találgatásokat szerint azonban az ár néhány ezer dollárra tehető. A megtakarított kiadások mértékét tekintve, amit az áram számlára kellene fizetnünk, ki mondhatjuk, hogy minden pénzt meg fog érni ez a berendezés, ha egyszer piacra kerül.

A töltőállomás mellé, a Toyota bemutatott az egy olyan új akkumulátortöltőt is, amit közvetlenül az elektromos autóban lehet elhelyezni. Ez is egy olyan megtakarítást elősegítő fejlesztésnek tűnik, amire minden bizonnyal az elektromos autó tulajdonosok azonnal le fognak csapni.

Egy ilyen autós napelem hatalmas áttörésnek számít a hibrid és elektromos autók tekintetében, hiszen a zuhanó gazdaság és az emelkedő üzemanyagárak mellett egy jó alternatívát kínál bárkinek. Különösképpen akkor éri meg egy ilyen beruházás, ha valakinek néhány hónap alatt sikerül a befektetett pénzösszeget visszahoznia.

Ajánlott tartalom

Rezsicsökkentés egyszerűen és olcsón

A rendszeres havi rezsink nagy hányadát a fűtés és a villanyszámla jelenti, ezeket akár le is nullázhatjuk napelemes rendszerrel.

Nincs hozzászólás

 1. Üdv.
  Több cikk elolvasása közben tapasztaltam,hogy a cikk író nem tesz különbséget napkollektor ill. napelem között.
  Csak röviden:
  -napelem: a nap energiából nyert energiát elektromos energiává alakítja
  -napkollektor: a nap sugárzását felhasználva melegvizet állít elő amit fűtésre ill.
  használati melegvízként is tudunk hasznosítani