Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napelemes takaró az afrikaiaknak
Tudj meg többet: Napenergia

Napelemes takaró az afrikaiaknak

Furcsán hangzik, de a napelemes takaró hozzájárulhatna az egészségügyi ellátáshoz Afrikában – azáltal, hogy azoknak az embereknek, akiknek nincs áramhozzáférésük, hogy tölthessék a telefonjaikat, melyeket arra használnak, hogy szöveges üzeneteket váltsanak egészségügyi információkkal a HIV-fertőzöttekel és tuberkulózisban szenvedőkkel.

Ezt hívják a Portable Light iTEACH Takarónak, ami életeket akar menteni.

A mobiltelefon technológia elképesztően nagy szerepet játszik a zöld kezdeményezések esetében, hihetetlen mennyiségű jót képes termelni. A mobiltelefon egyszerű dolog, mégis van egy probléma, ez pedig a készülék töltése.

Annak érdekében, hogy minél többen hozzá juthassanak mobiltelefonon keresztül az egészségügyi ellátáshoz, az iTEACH takaró el akar jutni a világ legszegényebb embereihez, hozzáférést biztosítva számukra a mobilhálózathoz, a közvilágításhoz. Továbbá fellendítené a helyi gazdaságot, a helyi gyártási módszerek révén. Célja, megoldást találni a betegségek megelőzésére és emberéleteket mentsen.

A javasolt kísérleti projektben lehetővé válik az egészségügyi információk terjesztése szöveges üzenetek segítségével, megújuló, napenergiával történő otthoni világítórendszerek installálása és a mobiltelefon töltés rendszer kiépítése KwaZulu-Natalban.

„A nők a helyi varró klubokban rögzítenék a napelemeket a helyben készült sürgősségi takarókra. Nappal a beteg használja a takarót, hogy melegen tartsa magát a szabadban. A napfény három órán keresztül tölt, az újratölthető akkumulátor 6 watt energiát képes tárolni óránként. Éjszakánként telefont lehet tölteni vele, mivel tízórányi áramot produkál. A következő napon a takarót feltöltötte a beteg, aki így hozzájárul a saját kezeléséhez, továbbá megújuló energiát és fényt szolgáltat a családtagjai számára.” – olvasható az útmutatóban.

A projektnek mikrofinanszírozásra és egy hatékony üzleti tervre van szüksége ahhoz, hogy eljusson a majd’ 14 millió rászoruló emberhez.

Ajánlott tartalom

Jó nyári befektetés – 100.000 Ft-ból lehet napelemes rendszerünk

Az MFB Bank 0%-os hitelprogramja kedvező lehetőséget kínál, a napelemes rendszert tervezőknek.