Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Napelemes rendszert telepítettek a Vígszínház épületére
Tudj meg többet: Napenergia

Napelemes rendszert telepítettek a Vígszínház épületére

Az Új Széchenyi Terv keretében 25 millió forintos összköltségű projektet valósított meg a Vígszínház: 30 kW beépített teljesítményű napelemes rendszert telepítettek az épület tetőszerkezetére.

A Vígszínház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. 25 millió forint összköltségű projektet valósított meg az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt eredményeként a Vígszínház épületének tetőszerkezetére napelemes rendszer került telepítésre. A támogatás összege 21.250.000 forint. A projekt megvalósításával a Vígszínház megújuló energiával váltja ki és egyúttal jelentős mértékben csökkenti a villamos energia felhasználását. Az 1896-ban Budapest Lipótváros részén épült Vígszínház impozáns épülete Közép-Európa egyik legszebb színháza, ahol reggeltől estig szorgos munka folyik a sikeres előadások színpadra vitele érdekében. Az előadások lebonyolításához és a közönség minél magasabb színvonalú kiszolgálásához komoly technikai háttérre, eszközökre, fényforrásra van szükség, amelyek működése jelentős áramfelvétellel bír.

A fejlesztés célja volt a környezetünket kevésbé terhelő, megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, a megújuló energiaforrásokon alapuló villamos energia szerepének növelése, és ezen keresztül a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az energiaköltségek csökkentése. A célok megvalósításával a Vígszínház ezen a területen élen jár és példát mutat a honi színjátszó életben. A beruházás keretében megvalósult 30 kWp összteljesítményű napelem-telep, a napelem blokkokat tűzvédelmi lekapcsolhatósággal és AC oldali túlfeszültség védelemmel ellátott elosztószekrény és fogyasztásmérő óra (ad-vesz óra) telepítése, mely eredményeként a villamos-energia termelés 30 MWh lesz.

Ajánlott tartalom

Módosítottak az egyik legnépszerűbb napelemes pályázaton

A közelmúltban ismét hírt adtak arról, hogy a 2019-es és 2020-as év egyik legnépszerűbb energiahatékonyságot növelő pályázati kiírásában változtatás történt.