Napelemes rendszerrel enyhíthető a koronavírus válság hatása

A koronavírus okozta gazdasági válság több iparág, számos vállalkozás és számtalan háztartás működését megnehezítette.

Ebben a zord időszakban a napelemes rendszerek mégis bizonyítani tudták, hogy üzemeltetésüket és terjedésüket egy ilyen világméretű recesszió sem vetheti vissza, és még mindig a lehető legjobb befektetést jelentik a piacon. A következő cikkben azt elemezzük, hogy miként is segíthetik a napelemek a válságból való kijutást a különböző szegmensek számára.

NAPELEMES RENDSZEREK SEGÍTIK A KÖLTSÉGCSÖKKENTÉST A VÁLLALKOZÁSOKNÁL

A napelemes rendszerek egyik kedvező hatása, hogy egy jól méretezett rendszer telepítését követően drasztikusan le tudják csökkenteni az adott épület villanyszámláját. A hálózatról történő fogyasztás kiváltásával pedig egy KKV éves szinten jelentős kiadástól szabadulhat meg. Ezt a költséget a jelen helyzetben pedig olyan tevékenységekre tudja fordítani, ami gazdasági helyzetén javíthat, vagy szinten tarthatja azt. A napelemes rendszer tehát megóvhatja a vállalkozásokat olyan kellemetlenségektől, mint a munkaerő elbocsájtása, vagy tervezett fejlesztések elmulasztása.

Napelemes rendszerek létesítésére pedig célzott támogatásokat nyújtottak és nyújtanak is jelenleg a vállalkozásoknak. A közelmúltban megjelentetett, majd ideiglenesen szüneteltetésre kerülő GINOP-1.2.8-20-as célja kimondottan a gazdasági teljesítmények és a foglalkoztatotti létszám szinten tartása, esetleg növelése. A pályázati kiírás egyik kiemelt fejlesztési iránya volt a napelemes rendszerek létesítésének lehetősége, ami a projekt összköltségének 50%-ig terjedhetett. Ez is arra utal, hogy egy ilyen jellegű fejlesztés hozzájárul a válságban lévő vállalkozások kilábalásához a válságból.

NAPELEMES RENDSZEREK HÁZTARTÁSOK SZÁMÁRA IS AJÁNLOTT

A vállaltok mellett nem szabad megfeledkezni azokról a háztartásokról sem, akiket ugyancsak érzékenyen érintett a koronavírus miatt kialakult helyzet. Sokakat érintettek családon belüli elbocsájtások, ami így nehéz helyzete sodorta őket. Talán furcsának és ambivalensnek tűnhet, de egy napelemes rendszer sokat segíthet azokon, akiket negatívan érintett a kialakult helyzet. Azok, akik már rendelkeznek napelemekkel a tetőn, azok tapasztalhatják, hogy milyen megkönnyebbülést jelent a családi kassza számára, hogy nincs egy állandó költség. Akik még nem határozták el, hogy beruháznának egy ilyen rendszerbe, azoknak pedig többszempontú (anyagi, energiafüggőséggel szembeni) biztonságot jelenthet majd egy jövőbeli berendezés.

Emellett a home officba kényszerülők is megtapasztalhatták, hogy az otthonléttel rezsi költségeik is jelentősen megnövekedtek. Erre szintén a napelemes rendszer nyújthat megoldást, hisz a napi 8+ órában üzemelő számítógépek energiaellátását 0 Ft-os költséggel tudják biztosítani. 

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések

Kerítésre szerelt napelemekkel válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések.