Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Napelemes rendszerrel állítja elő energiaszükséglete felét a hegyvidéki önkormányzat
Tudj meg többet: Napenergia
Mostantól napelemes rendszerrel állítja elő az áramfelhasználásának felét a hegyvidéki önkormányzat.

Napelemes rendszerrel állítja elő energiaszükséglete felét a hegyvidéki önkormányzat

Mostantól napelemes rendszerrel állítja elő az áramfelhasználásának felét a hegyvidéki önkormányzat.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere szerdán kapcsolta rá a rendszert az elektromos hálózatra. Az önkormányzat épületének tetején tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: a 180 napelem 86 ezer 400 kiloWattórát teljesít, s ezzel az éves áramdíj felét, mintegy 5 millió forintot takarítanak meg.

A rendszer kiépítését teljes egészében az Európai Unió finanszírozta, a beruházás 38 millió forintból valósult meg.

A polgármester tájékoztatása szerint telepítettek már hasonló rendszert bölcsődék és óvodák tetejére és azt tűzte ki célul, hogy minden közintézményben megtegyék ezt, ahol lehetséges.

Pokorni Zoltán szavai szerint igyekeznek óvni a hegyvidéki környezetet, s erre példa, hogy a MOM Kulturális Központ fűtését, világítását a Jagelló úton lezúduló szennyvíz hőjéből biztosítják, az uszodákat pedig klór nélkül tartják tisztán és baktériummentesen.

-

Hozzátette: a következő lépés, hogy ősztől az önkormányzat és intézményei egyetlen műanyag palackos vizet, üdítőt sem vásárolhatnak, mert eddig évente közel 10 ezer palackkal “szennyezték” a természetet.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nem emelkedett a háttérsugárzás a Csernobili erdőtűz miatt

2020. április 4-én, szombaton kigyulladt a Csernobil közelében található erdőség.