Napelemes rendszerekre nyert 45 milliós támogatást Harkány

Nagyszabású energetikai fejlesztésekre nyílik lehetőség Harkányban, miután az önkormányzat két pályázata is uniós támogatást nyert.

A harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény energetikai korszerűsítése, több mint 15 milliós (15 278 659 Ft), a Művelődési Ház épületének korszerűsítése pedig közel 30 milliós (29 632 257 Ft) uniós támogatást nyert. A napelemes rendszerek kiépítésének költségeit így 85%-ban biztosítják a pályázati források, a helyi önkormányzatot mindössze 15% önrész terheli. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését és támogatni az épületek energia-felhasználásához és/vagy gazdasági-termelési technológiákhoz kapcsolódó napkollektoros rendszerek, napelemes rendszerek, illetve szilárd biomassza (apríték, pellet, faelgázosító) kazánok kiépítését, írja a turizmus.com.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.