Napelemes laptop kábelek nélkül

Egy olasz tervező, Andrea Ponti új dimenzióba helyezte a napelemes számítástechnikai eszközök kivitelezését. A Luce Laptop terve ugyanis egyszerre érdekes, szép, és környezetkímélő.

A Luce Laptop úttörő lehet a környezetkímélő számítástechnikai design termékek között, hiszen polikarbonátból készült váza minden eddiginél könnyebb szerkezetet kölcsönöz a laptopnak. Két fotovoltaikus panel kap helyet, egy a laptop fedőlapján, és egy a billentyűzet felületén. Éppen ez az érdekessége a találmánynak, hiszen más napenergiával működtetett számítógépek külső eszközökkel, kábelekkel vannak ellátva, Ponti terve pedig a laptop belsejébe integrálja mindazt. A még csak terv állapotában lévő pehelykönnyű, elegáns, csúcstechnológiás, és mindezen túl alternatív energiával üzemeltethető Luce Laptop a Fujitsu márkajelzése alatt fut, de a cég hivatalosan még nem jelentette be, hogy készen állna annak legyártására és forgalomba állítására. A Fujitsu valószínűleg azért hezitál, mert a terv számos bírálatot kapott már mind szakmai hírportálok, mind felhasználói kommentek keretében, hiszen többek közt az sem tisztázott, hogy ha épp nincs napon az eszköz, az mennyi ideig képes üzemelni.

napelemes laptop

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.