Kezdőlap / Technológiák / Telekommunikáció / mobil / Napelemes iPhone töltő
Tudj meg többet: Napenergia

Napelemes iPhone töltő

A napenergia kihasználása kétségkívül az egyik legjobb környezetbarát felfedezés a megújuló energiák közül. Segítségével akár utazás alatt is feltölthetjük lemerült okostelefonunkat.

Az XD Design ablakra helyezhető napelemes töltője remek megoldás azok számára, akik egy percre sem szeretnének elérhetetlenné válni írja a tisztajovo.hu. Az eszköz működése meglehetősen egyszerű: az ablak felől lévő felület összegyűjti a napenergiát és a töltő belső részén található egység látja el energiával a telefont. A beépített 1400 mAh lítium-ion akkumulátor természetesen újratölthető és mini USB kábel is található a csomagban. Az 50 euróba kerülő műanyag töltő súlya 0,135 kg.  A mindössze 1,75 cm vastagságú, kocka alakú eszköz biztos sikerre számíthat a piacon. A gyártók már több éve sikeresen hasznosítják a napenergiát az elektromos eszközök ellátáshoz, így az XD Design által piacra dobott kiegészítő nagy reményekkel vághat neki a forgalmazásnak. Reméljük, hogy a napelemes töltő nálunk hamarosan kapható lesz és a termék ára is csökkeni fog a növekvő keresletnek köszönhetően.

Ajánlott tartalom

Rendszeressé válhat a 40 Celsius-fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában

Rendszeressé válhat az akár 40 Celsius-fokot is elérő nyári hőmérséklet 2100-ra Nagy-Britanniában, ha nagyon magas marad a szén-dioxid-kibocsátás - derült ki a brit meteorológiai szolgálat (Met Office) új tanulmányából.