Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napelemes iCloud Centert készít az Apple
Tudj meg többet: Napenergia
index

Napelemes iCloud Centert készít az Apple

Méghozzá nem is akármilyen. Miután a GT Advanced Technologies és Cupertino partnerkapcsolata kútba esett, komoly problémaként jelentkezett az is, hogy a GTAT által ígért 2000 munkahely is elúszott.

Az Apple most az ingatlant felhasználva 2 milliárd dolláros beruházással adat- és globális irányítóközpontot alakítana, amely 150 embernek adhat teljes munkaidős állást. Az Associated Press információi alapján a következő 10 évben tervezik a létesítménybe és környékébe pumpálni a fenti összeget.

A hatalmas adatközpontok központi irányítója lehet és 600-nál is több mérnöki és építői pozíciót adhat majd a környéken élőknek, és ez is hozzáadódik a közel egymillió álláshoz, amit eddig a cég teremtett az USA-ban. Ráadásul az összes hasonló létesítményhez hasonlóan ez is száz százalékban megújuló energiából üzemelne, amit a közelben létesítendő napelemfarmból nyerhetne. Az építkezés 2016 végén kezdődhetne, addig pedig a GTAT és az Apple által vett zafírkemencéket tárolják itt, amíg nem találnak nekik új gazdát.

A farm egyébként összesen 70 megawatt napenergiát állít majd elő, ami 14500 otthon áramellátásához elegendő. Arizona kormányzója, Doug Ducey nyilatkozatában úgy fogalmazott: “Az Apple messze az egyik leginnovatívabb és legsikeresebb cég a világon. Döntése, melynek értelmében új létesítményét Mesába telepíti nagy örömhír Arizonának és újabb bizonyíték államunk biznisz-barát klímájára és tehetséges munkaerőbázisára.”

Hogy az egyre növekvő iCloud szolgáltatást fenn tudja tartani, az Apple hatalmas adatközpontokat hozott létre a nyugati és a keleti partokon. A legnagyobb ilyen objektumokat Maidenben, Észak-Karolinában illetve a nevadai Renoban, a kisebbeket pedig az oregoni Prinevilleben és a Californiában található Newarkban lelhetjük meg. Az oregonit egy vízenergiával működő erőmű, a kaliforniait szélerőművek, a nevadait geotermikus és napenergia, míg a karolinait tisztán napenergia működteti.

forrás: ihungary.hu

Ajánlott tartalom

index

Fűtésre használják a gyógytó elfolyó meleg vizét Hévízen

Mintegy félmilliárd forintos beruházással a gyógytóból elfolyó meleg víz hasznosításával oldják meg Hévízen a kórház és a fürdő egyes épületeinek fűtését.