Napelemes hátizsák a suliba

Javában tart az iskola szezon de, sok tanszert minden évben le kell cserélni. Szerencsére már ezeknek is vannak környezetvédő alternatívái. Újrafelhasznált fényképezőgépekből készült számológéptől napelemes hátizsákig egyre bővül azoknak a termékeknek a választéka, mellyel zöldebbé tehetjük a tanévet, ezekből mutatunk be egy párat.

Évente több, mint 60 millió iratgyűjtőt gyártottak az Egyesült Államokban PVC-ből, mely erősen terheli a környezetet, mérgező anyagokból készül, és soha nem bomlik le. Ezzel szemben a Naked iratgyűjtői 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készültek, és 7 és 16 dollár közötti áron kaphatóak.

Naked

A Bobble nevű üveg a cukros italok helyett a csapvíz fogyasztására ösztönzi a diákokat, ráadásul beépített, cserélhető vízszűrővel is rendelkeznek, mely 150 liternyi folyadékból képes eltávolítani a klórt és egyéb szerves anyagokat. Ára 9 és 13 dollár között van.

bobble

Ma már minden gyereknek van mobilja, laptopja, vagy táblagépe. Az egész napos használattól ezek könnyen kimerülnek, ezen segít a Voltaic Array hátizsákja, melynek 60 watt/órás teljesítményű napelemével út közben is feltölthetjük őket. A táska ára 389 dollár.

Voltaic Array

A ceruza az egyik leggyorsabban elhasználódó tanszer, ezért fontos, hogy mindig legyen kéznél egy pár. A TreeSmart szorosan tekert újságpapírból készíti ceruzáit, melyek ugyanolyan jól hegyezhetők, mint hagyományos társaik. 24 darabos csomagban kaphatók 8 dollárért.

TreeSmart

És ha már írószert vásárolunk, akkor valamiben tartani is kell őket, erre lehet tökéletes az ASHA újrafelhasznált autógumiból készült tolltartója, melyet 12 dollárért árulnak.

ASHA

A füzeteket se felejtsük el, melyekből a diákok szintén rengeteget elhasználnak évente. A New Leaf 100 oldalas füzetei 100 százalékban újrafelhasznált anyagokból készültek, és 3,5 dollárért csak 1 dollárral drágábbak, mint hagyományos társaik.

New Leaf

Számológépre is szükségük lesz a gyerekeknek, a zöld választás pedig a Canon újrahasznosított fényképezőgépeiből gyártott kalkulátor 11 dollárért.

canon

A tűzőgépek is sok hulladékot termelnek a kis fémdarabok sokaságával, ezért a Made By Humans előállt a fémmentes tűzőgéppel, mely kivág egy apró darabot a papírból, és azt használja az összefűzésükhöz. 13 dollárért nem csak környezetbarát, de még újra sem kell tölteni.

Made By Humans

A Freitag hátizsákjainál pedig zöldebbet keresve sem találhatnánk, ugyanis minden részük újrahasznosított alapanyagokból készült. A táskát magát teherautók ponyváiból, a szíjait pedig biztonsági övekből gyártották. A hátizsákok 309 dollárért kaphatók.

Freitag

Még az iskolába vitt ételt sem kell környezetterhelően csomagolnunk köszönhetően az Aladdin ételhordóinak, melyek 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készültek.

Aladdin

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.