Napelemes billentyűzet

Főleg HTPC mellett teljesíthet jó szolgálatot a hagyományos töltést nem igénylő beviteli eszköz.

A vezeték nélküli eszközök egyik hátulütője, hogy a táplálásukra szolgáló elemek időnként cserére, vagy akkumulátorok esetében rendszeres újratöltésre szorulnak, mely önmagában még nem olyan nagy tragédia, de Murphy törvénye szerint persze mindig a legrosszabbkor lehelik ki lelküket ezek az áramforrások, írja a prohardver.hu. A Speedlink ezért egy olyan „igénytelen” vezeték nélküli billentyűzetet mutatott be, amely egyszerűen csak működik, anélkül, hogy ügyelni kellene beépített akkumulátorának hogylétéért. Ezt egy, a billentyűzet tetejébe épített napelemmel oldották meg, mely folyamatosan szinten tartja a vezeték nélküli eszköz tápellátását. A gyártó állítása szerint a töltéshez nem szükséges, hogy közvetlenül napfény, vagy mesterséges megvilágítás érje, egy átlagos szobai fényerősség már elégséges a lassú, de biztos töltögetéshez.

Mindenesetre a biztonság kedvéért felhívják a figyelmet, hogy a napelemeket ne takarja semmi, valamint kizárólag sötét környezetben sem biztosított a túl hosszú üzemidő. Azonban figyelembe véve, hogy elsősorban nem bányászoknak hanem HTPC mellé szánják, bizonyára tökéletesen fog működni. A billentyűzet vékony felépítésű, szigetes kialakítású, burkolata pedig fényes fekete műanyagot kapott, mely felület sajnos elég jól gyűjti az ujjlenyomatokat. A Speedlink vezeték nélküli, napelemes beviteli eszközének érkezése csak augusztusban várható, vételára 49,99 euró lesz.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.