Napelemekkel és biogázzal látja el üzleteit az IKEA

Az Ikea biogázzal működő üzemanyagcellákat tervezett, amely segítségével már több üzlethelyiségét is üzemelteti.

Összesen 1,5 megawatt kapacitású egységek az üzletek tetején elhelyezett napelemes rendszerek által összegyűjtött energiát tárolják. Az Ikea rendszere jó példa a kisebb épületek hatékony és fenntartható energiaellátására.
Két dél-kaliforniai üzletét is az újonnan átadott, biogázzal működő üzemanyagcellával üzemelteti az IKEA. A nacionális bútorkereskedelmi hálózat újabb nagy dobással hívta fel magára a figyelmet. Jelenleg két dél-kaliforniai üzlethelyiség esetében helyeztek el biogázzal működő üzemanyagcellákat. Az elektromos energiát az épületek tetején kiépített fotovoltaikus rendszerek szolgáltatják, amelyek a nap energiáját alakítják át elektromos árammá.
A Costa Mesában és Covinában, Dél-Kaliforniában létrehozott rendszer teljesen egyedi. A bútorkereskedelmi hálózat helyi vezetője elmondta, hogy az, hogy a napenergia felhasználását egy ilyen rendszerrel tudják kiegészíteni, az új szintre emeli a megújuló energiatermelést. A vállalat további üzleteiben is tervezi az ehhez hasonló rendszerek kiépítését, méghozzá San Diegoban, Connban és New Haven-ben, írja a smartinvest.hu. 

Ajánlott tartalom

Döntöttek Brüsszelben: kötelezővé válik a napelemek telepítése

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az EU épületeire, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.