Napelemekkel borítják be a pályaudvart

Több mint 4400 napelemmel borítják be a brit főváros első Temzén átívelő pályaudvarát, amelynek felújítási munkálatai decemberben érnek véget.

A London szívében lévő Blackfriars vasútállomás tetejére tervezett hatezer négyzetméternyi napelem-rengeteg várhatóan a kész pályaudvar energiaszükségletének a felét fogja fedezni. A 7,3 millió fontba (2,5 milliárd forint) kerülő beruházás az észak-déli irányban haladó – Bedford városától Londonon át Brightonig vezető – Thameslink vasútvonal fejlesztési programjának részét képezi. A brit főváros egyik Viktória korabeli hídján elterülő komplexum London első olyan vasútállomása, amely átível a Temze fölött. A 2009 márciusában lezárt pályaudvar a tervek szerint decemberre fog elkészülni – olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán.
Az épület természetes világításáról a fénycsatornaként működő napcsövek fognak gondoskodni. A felújítási munkálatokat követően a szerelvények hosszabbak lesznek és gyakrabban teszik meg Bedford-Brighton közötti utat.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.