A friss információk szerint Magyarország nagyon jó úton halad a 2030-ig kitűzött célok felé.

Napelemekkel a jövőre szavazunk

A friss információk szerint Magyarország nagyon jó úton halad a 2030-ig kitűzött célok felé.

A célkitűzéseknek egyik meghatározó részét képezi a karbonsemleges energiatermelés, melyben a kisebb és nagyobb napelemes rendszereknek is igen komoly szerep jut!

MI IS A PONTOS CÉLKITŰZÉS ÉS MILYEN ESZKÖZÖKKEL VALÓSULHAT MEG?

2050-re Magyarország célja, hogy minden tekintetben elérje a klímasemlegességet, melynek hosszútávú stratégiai (Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia) intézkedései az év folyamán kerülnek kidolgozásra. A minisztérium kiemelte, hogy hazánk azon kevés országok közé tartozik, akik az elmúlt 20 évben a GDP növelése mellett csökkenteni tudta szén-dioxid kibocsátását. Magyarország saját belső célkitűzéseivel illeszkedik az Európai Unióban általánosan, 2030-ig kitűzött céljaihoz. A fenntartható fejlődés jegyében Magyarország egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a villamosenergia-termelés karbonmentes részaránya 2030-ig elérje a 90 %-ot. Ezt pedig nem mással, mint a nukleáris kapacitások szinten tartása mellett a megújuló villamosenergia-termelés ösztönzésével és növelésével tudja majd elérni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium számításai szerint megközelítőleg 50.000 milliárd forintra lenne szüksége Magyarországnak, hogy 2050-re elérhesse a klímasemleges működést. Az elgondolás szerint ezt a hatalmas összeget pedig a legnagyobb szennyezést végrehajtó országoknak és nagyvállalatoknak kell megfizetnie.

A paksi nukleáris gigaberuházás mellett a megújuló energiaforrást alkalmazó rendszerek minél szélesebb körben történő elterjedése azért is kiemelt fontosságú, mivel Magyarország csökkenteni kívánja a közvetett és a közvetlenül felhasználásra kerülő import energia felhasználatát és ezzel erősíteni az energiabiztonságot. A napelemes rendszerek manapság már szinte mindenütt kialakíthatóvá váltak, így mind állami, mind vállalkozói, mind lakossági részről elérhető és könnyen kivitelezhető beruházásnak számítanak. A fent bemutatott előirányzott célkitűzéseknek köszönhetően ráadásul különböző uniós és állami támogatás is rendelkezésre áll az említett szegmensek részére. Az energiaszektor drasztikus és klímabarát átalakítása közös ügyünk, ezért mindhárom szférának aktívan ki kell vennie a részét az előrevetített reformok végrehajtásában.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.