Napelemeket kapott a hatvani kórház

Három jelentős infrastrukturális fejlesztés is megvalósult, illetve folyamatban van a hatvani Albert Schweitzer Kórházban. Ezekre 3,2 milliárd forintnyi uniós támogatást és további több mint 600 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott az intézmény.

Fekete Gábor, a kórház PR-menedzsere közleményben tudatta: a rehabilitációs központ elkészült, épül a központi műtőblokk, zajlik az ajtók és ablakok cseréje, valamint a homlokzat hőszigetelése. A pályázat keretében az idén megújul a műtőblokk, a központi sterilizáló és a radiológiai osztály eszközparkja is. A kórházban idén kezdődött meg a villamosenergia-felhasználást részben kiváltó napelem beruházás. A kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés költsége meghaladja a 100 millió forintot, a beruházástól a fenntartási költségek jelentős csökkenését várja az intézmény. Egyéb uniós forrásokat is elnyert a kórház, azok révén egyebek mellett tíz új munkahely létesült, kialakítottak egy családi napközit és létrehoznak egy egészségfejlesztési irodát. Fekete Gábor elmondta, hogy a kórház ellátási körzetébe több mint 200 ezer ember tartozik a hatvani és az aszódi térségben.

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.