Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napelemek biztosítják az energiát a szolnoki MÁV kórháznak
Tudj meg többet: Napenergia

Napelemek biztosítják az energiát a szolnoki MÁV kórháznak

A MÁV Kórház és Rendelőintézet energiafelhasználásának mintegy 55 százalékát biztosítja az a napelemes rendszer, amelyet pénteken adott át ünnepélyes keretek között dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.

A beruházás keretében új, fedett parkolóhelyeket alakítottak ki, melyek tetején napelemeket helyeztek el. A korábbi hasonló fejlesztéssel együtt immár az intézmény energiafelhasználásának kétharmadát fedezi a napenergia, ami összességében közel 10 millió forintos megtakarítást eredményez éves szinten. Amint arra dr. Rudner Ervin főigazgató-főorvos köszöntőjében felhívta a figyelmet, nagy hangsúlyt helyeznek rá, hogy a megújuló energiákat hasznosítsák, illetve engedélyes tervekkel rendelkeznek ahhoz, hogy saját termálkútjukat fizikoterápiás kezelésekre vegyék igénybe. A tervezett fejlesztésekhez pedig a minisztérium további támogatását kérte. Dr. Nagy Anikó ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy nagyra tartja ezeket a beruházásokat, s a későbbiekben is elősegítik a fejlesztések megvalósítását, írja a szoljon.hu. 

Ajánlott tartalom

Mi befolyásolja a napelemek termelését?

Az amerikai nyugati part történetének egyik legsúlyosabb természeti katasztrófája immár az áramtermelésben is érezteti hatásait.