Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Napelem mező épül Darvason

Megjelenés: 2014.05.29., 11:11   Utolsó módosítás: 2014.05.29., 11:11

A Hajdu-Bihar megyei Darvas külterületén áramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással. A közel 4000 vékonyfilmes napelemből álló, 499 kW névleges teljesítményű napenergia beruházásnak köszönhetően több mint 550 tonnányi szén-dioxiddal csökken hazánk üvegházgáz kibocsátása évente.

Hazánk célja, hogy csökkenjen a jelenleg igen magas energiaimport-függőség valamint nemzetközi, uniós kötelezettségünk az üvegházgáz kibocsátások csökkentése. A zöldenergiák mind hatékonyabban kiaknáznia, egy napenergiát hasznosító beruházás tehát a környezetvédelmi, klímavédelmi és az energiaellátás-biztonsági célokat is szolgája.

Darvas külterületén épülő szolármező, azaz áramtermelő napelemes rendszer összköltsége több mint 400 millió forint. A megújuló energiás beruházás 60 százalékos uniós támogatásban részesült. A közel 4000 darab vékonyfilmes (amorf) napelem körülbelül két hektárnyi területen lesz kihelyezve. A napenergia várhatóan minimum 15, de várhatóan akár 25 éven át közel 600 ezer kWh villamos energiát fog termelni évente. A KEOP által támogatott beruházásnak köszönhetően évi 557.7 tonnányi szén-dioxiddal csökken bolygónk klímájának a terhelése. A szolármező működése során hangtalan, továbbá talaj-, víz, valamint levegőszennyezés sem okoz. A technika ráadásul tiszta, öntisztuló módon üzemel és az üzemelési idő alatt semmiféle hulladék keletkezésével nem kell számolni. A foszilis energia kiváltásával a térség károsanyag-kibocsátása is csökken.

A napenergiából származó villamos energiát az E-on közcélú hálózatán keresztül a KÁT rendszerben adják át, így a térség lakó- és közintézményeinek villamos energia ellátásának egy része, hamarosan tiszta megújuló forrásból fog származni. A projekt révén a megújuló napenergia felhasználása által a lakosság környezettudatossága is növekedhet miközben hazánk energetikai függetlensége is nő.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 28. vasárnap
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

A mobiltöltő akkor is fogyaszt áramot, ha nincs telefon rácsatlakoztatva.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés